Πάροχοι Ηλεκτρικού Ρεύματος

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Με την μηχανή αναζήτησης που διαθέτουμε, θα βρείτε τον ιδανικό για εσάς μέσα σε 1 μόνο λεπτό!

Αξιολόγησε Τον Πάροχο Σου

Κάνε Σύγκριση Τώρα!

Άλλαξε εταιρεία ρεύματος και εξοικονόμησε 285 ευρώ ετησίως με κατανάλωση έως 2001 kWh το τετράμηνο.

ΘΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Κάνε σύγκριση τιμών

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εξελίσσονται με τα χρόνια. Αρχικά, υπήρχε μόνο ένας προμηθευτής που ονομαζόταν ΔΕΗ. Ωστόσο, μέχρι το 2012, αυτό το μονοπώλιο καταργήθηκε με μικρή εξαίρεση τα μη συνδεδεμένα νησιά. Πλέον, υπάρχουν άλλοι πάροχοι ενέργειας που διαθέτουν και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Πρόκειται σίγουρα για πολύ μεγάλες εταιρείες που πλέον δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος. Ο σύγχρονος ανταγωνισμός είναι σκληρός και έτσι προσφέρουν καλύτερα πακέτα για να προσελκύσουν νέους πελάτες, πάντα βελτιώνοντας το όφελος των καταναλωτών.

Οι πάροχοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προσπαθούν συνεχώς να προσφέρουν χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και άλλες εμπορικές υπηρεσίες στις ίδιες προσιτές τιμές!

Πάροχοι Ηλεκτρικού Ρεύματος
  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε τη μηνιαία χρήση σας, κοιτάζοντας τους τελευταίους 12 μήνες λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
  2. Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ένα πακέτο που να παρέχει χαμηλό βασικό κόστος και χαμηλές τιμές ανά κιλοβατώρα (kWh).
  3. Το τελευταίο βήμα είναι να συγκρίνετε τους παρόχους στην περιοχή σας και να επιλέξετε μια εταιρεία που έχει καλή φήμη και προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές.

Ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών από άλλους, επομένως αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις αξιολογήσεις τους προτού λάβετε την απόφασή σας.

Διαθέσιμοι Πάροχοι Ηλεκτρικού Ρεύματος Στην Ελλάδα

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε βρίσκεται στις κορυφαίες επιχειρήσεις προμήθειας ρεύματος στην Ελλάδα με εναλλακτικά προϊόντα και εναλλακτικές χρεώσεις. Διαθέτει άδεια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 500 MW.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Elpedison είναι αποτέλεσμα δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας, της Hellenic Petroleum και της Edison.

Είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα. Διαθέτει δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας και είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. αναπτύσσεται ραγδαία στην ελληνική αγορά. Η εγκατεστημένη ισχύς όλων των πάρκων της εταιρείας που λειτουργούν συν αυτών που βρίσκονται στη διαδικασία εγκατάστασης και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 19 MW.

Έχει στο πρόγραμμα την εγκατάσταση ενός νέου σταθμού παροχής ισχύος 12 MW, προσθέτοντας επιπλέον 31 MW στη συνολική τους ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Protergia είναι ένας από τους τομείς της ενέργειας (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) της Μυτιληναίος Α.Ε.- της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, αυτό το εργοστάσιο είναι ικανό να παράγει 1.200 MW και διαθέτει 222 MW ανανεώσιμων πηγών.

Παράγει επίσης περισσότερο από το 10% της συνολικής ζήτησης ρεύματος των πελατών της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Watt + Volt είναι εξουσιοδοτημένη να εμπορεύεται και να προμηθεύει ρεύμα στην Ελλάδα, καθώς και φυσικό αέριο. Προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ηλιακούς συλλέκτες και εγκατάσταση θέρμανσης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι ήδη ο πιο κυρίαρχος παίκτης σε αυτόν τον τομέα με τεχνολογία IoT που σας βοηθά να παρακολουθείτε αποτελεσματικά την διαδικασία αλλαγής και την χρήση ρεύματος ως πελάτης σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Heron προσβλέπει στην απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος, από το 2000. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει συνολική ισχύς παροχής 582 mw μεταξύ των δύο (2) σταθμών παραγωγής που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο.

Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας για πάνω από 10 χρόνια, μέσω των Ήρων Ενεργειακή Α.Ε. και Ήρων ΙΙ Βοιωτίας Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα »

Η ΖενίΘ ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 2018 και ανήκει στην πολυεθνική Eni- μια ιταλική εταιρεία με παγκόσμια παρουσία. Η εταιρεία βρίσκεται στην ελληνική αγορά από το 2000 και σήμερα η κύρια δραστηριότητά της είναι η προμήθεια και πώληση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Solar Energy έχει εμπειρία αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κυρίως με τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Εισάγει σημαντικές ποσότητες ρεύματος από άλλες χώρες προκειμένου να διατηρήσει ανταγωνιστικές χρεώσεις στους οικιακούς καταναλωτές και προσφέρει πακέτα για τα νοικοκυριά, τον επαγγελματικό και βιομηχανικό τομέα, σε μεσαία και χαμηλή τάση.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Volterra είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τις κοντινές χώρες. Η εταιρεία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων προμήθειας που είναι είτε σε λειτουργία είτε υπό κατασκευή.

Όλα αυτά τα έργα προσθέτουν συνολική ισχύ 340 MW και σχετίζονται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η We Energy έχει την έδρα της στην Αθήνα, με γραφεία σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Παρέχει ηλεκτρική ενέργεια μαζί με ενεργειακά προϊόντα και πράσινα πιστοποιητικά.

Είναι ο μόνος ελληνικός πάροχος που παρέχει επίσημη εταιρική και κρατική πιστοποίηση για προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες πηγές, όπως ο άνεμος και ο ήλιος.

Διαβάστε περισσότερα »

Η ELINOIL ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στο ρεύμα στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, προετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές στην εξυπηρέτηση της και αυτή τη στιγμή κάνει δυναμικά βήματα παρόχου για να αυξήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Efa Energy SA είναι ένας αναπτυσσόμενος πάροχος στην Ελλάδα. Διαθέτει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά φυσικού αερίου τα τελευταία 17 χρόνια.

Η απελευθέρωση του φυσικού αερίου το 2018 επέτρεψε στην εταιρεία να λειτουργεί με νέα προγράμματα αποκλειστικά σε αυτήν την αγορά, ενώ άρχισε να διαθέτει ρεύμα από τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα »

Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μετέχει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε ποσοστό 100%. Έχουν περάσει 160 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου αερίου.

Η εταιρεία λειτουργεί με την αρχική της ιδιότητα, παρέχοντας φυσικό αέριο για τους καταναλωτές σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4001/2011.

Διαβάστε περισσότερα »

Η ΔΕΗ διαθέτει συνολική ισχύ προμήθειας 12,2 GW στην Ελλάδα με θερμικούς, υδροηλεκτρικούς και ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) πόρους στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Έχει κυριότητά στο δίκτυο ρεύματος με Περιουσιακή Βάση €3 δισ. την οποία διαχειρίζεται η θυγατρική ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Είναι η παλαιότερη εταιρία ρεύματος της ελληνικής αγοράς. Ιδρύθηκε το 1950 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2001. Για το 2018, ο όμιλος είχε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών και σύνολο ενεργητικού 14,1 δισ. ευρώ με 16.750 εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα »

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε εναλλακτικούς παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν αυξήσει τα μερίδια τους κατά 200% τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία (Μάρτιος 2021), η ΔΕΗ εμφανώς εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 65,8% ενώ το 33,2% μοιράζονται οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάποια στιγμή μέσα στο 2018 το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ ήταν 84,9% έχοντας το μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων προμηθευτών ενέργειας που βρίσκονταν στο15,10%. Αν πάμε λίγο πιο πίσω στο 2014, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με το 97,45% των πελατών της ΔΕΗ να μην μπορεί καν να συγκριθεί με το 2,55% του ανταγωνισμού.

Πάροχοι Ενέργειας

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ΔΕΗ εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στην κατηγορία Χαμηλής Τάσης, ενώ δεν έχει ίδιες αποδόσεις στην κατηγορία της Μέσης Τάσης. Οι νέοι ανεξάρτητοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν υψηλότερο ποσοστό αγοράς σε αυτή την ομάδα καταναλωτών.

Είναι εμφανώς μεγάλη η κινητικότητα στους χρήστες που αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα. Πρόσφατα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δείχνουν ότι περισσότεροι από 600.000 Έλληνες καταναλωτές άλλαξαν πάροχο το 2019.

Με όλη την αυξημένη κινητικότητα, υπάρχει αύξηση των ατόμων που καλούν τηλεφωνικώς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορεί να μην είναι προφανές, αλλά οι κλήσεις είναι η συντριπτική πλειοψηφία του φόρτου εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανησυχιών εμπίπτει σε «συμβατικές» κατηγορίες με κύριο αποδέκτη τη ΔΕΗ. Αυτό είναι φυσιολογικό, αφού πλειοψηφία των καταναλωτών ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ.

Οι περισσότερες από τις αναφορές αφορούν ζητήματα με λογαριασμούς ρεύματος, συνήθως σχετικά με διαφορές πληρωμής ή διορθώσεις τιμολόγησης.

Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο πριν κατανοήσουμε πλήρως τους όρους του. Τα προγράμματα φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσουν να υπάρχουν και, όσο ανταγωνίζονται οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο οι παροχές θα βελτιώνονται συνεχώς προς κύριο όφελος των καταναλωτών.

Πάροχοι Ηλεκτρικής Ενέργειας
Πάροχοι Ηλεκτρικού Ρεύματος Ποσοστό Αγοράς (%)
ΔΕΗ
65,85 %
Protergia
7,97 %
Ήρων
6,34 %
Elpedison
4,85 %
NRG
4,00 %
Watt and Volt
2,58 %
Volterra
1,93 %
Ελλ. Εταιρεία Φυσικού Αερίου
1,81 %
Volton
1,41 %
Ζενίθ
1,41 %
ΕΛΤΑ
0,63 %
ΚΕΝ
0,56 %
Ελίν
0,15 %
We Energy
0,06 %
Solar Energy
0,03 %

*) Ο πίνακας ενημερώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ για το τρίμηνο 2020 και ο αριθμός των μετρητών (ρολόγια) που διαθέτουν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΕΗ έχει μερίδιο αγοράς πάνω από 80% και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται. Εξυπηρετεί 5,39 εκατ. πελάτες με τους εναλλακτικούς προμηθευτές να διαθέτουν 1,38 εκατ. ενεργούς μετρητές.

  • Η Protergia έχει 228.000 μέτρα στην πρώτη θέση
  • Η Elpedison στη δεύτερη με 220.000
  • Ο Ήρων στην 3η θέση με 178.000 και
  • Η Watt & Volt στην τέταρτη με 160.000 μετρητές.

Πριν Επιλέξετε Πάροχο Ρεύματος

Δεν αποτελεί έκπληξη πόσες επιλογές υπάρχουν στην αγορά ενέργειας αυτές τις μέρες, επομένως πρέπει να αξιολογήσετε με προσοχή τις ανάγκες σας και να διαλέξετε οπωσδήποτε την καλύτερη για εσάς.

Θα πρέπει να συγκρίνετε τις διάφορες εταιρείες παροχής ρεύματος πριν αποφασίσετε ποια θα επιλέξετε. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τη σύμβαση πριν υπογράψετε, καθώς μπορεί να υπάρχουν όροι που είναι πιο ευνοϊκοί για την εταιρία αντί για εσάς.

Το EtaireiesReumatos.gr προσφέρει την καλύτερη συμβουλευτική υπηρεσία για να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική πρόταση για τις ανάγκες σας (συγκρίνονται 14 πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος).

Scroll to Top