Φθηνό Ρεύμα (Επιλογή σε14 Εταιρείες)

Αν ψάχνετε για φθηνό ρεύμα, σταματήστε την αναζήτηση και βρείτε την ιδανική επιλογή
μόνο σε 1 λεπτό μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Αξιολόγησε Τον Πάροχο Σου

Κάνε Σύγκριση Τώρα!

Άλλαξε εταιρεία ρεύματος και εξοικονόμησε 285 ευρώ ετησίως με κατανάλωση έως 2001 kWh το τετράμηνο.

ΘΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Κάνε σύγκριση τιμών

Δεν είναι πια μόνο οι μικρές επιχειρήσεις στον τομέα της ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα. Τώρα οι μεγάλες εταιρείες ρεύματος μπαίνουν στην αγορά και δημιουργούν μια καταιγίδα προσφορών με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

Αυτό είναι καλό γιατί φέρνει περισσότερο ανταγωνισμό και αυτό ωφελεί εσάς – τον πελάτη. Ωστόσο, συχνά προκαλεί μεγάλη σύγχυση επειδή οι πρόσφατες οι παροχές των εταιρειών δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν γιατί προσφέρουν μια τεράστια γκάμα πακέτων.

Μια νέα έκθεση που δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2021 δείχνει εντυπωσιακή αύξηση της κινητικότητας των καταναλωτών προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, πάνω από 600 χιλιάδες χρήστες άλλαξαν πάροχο ρεύματος μέσα σε 12 μήνες.

Περίπου το 8,5% των ατόμων που ενεργοποίησαν τις παροχές ηλεκτρικής ενέργειας τον τελευταίο χρόνο άλλαξαν πάροχο. Αυτό είναι 89% περισσότερο από το αντίστοιχο ποσοστό του 2021.

Σε κάθε λογαριασμό ρεύματος, άσχετα από τον κάθε πάροχο, αναφέρονται συνήθως:

 1. οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις

 2. οι χρεώσεις προμήθειας (ή ανταγωνιστικές)

 3. οι λοιπές χρεώσεις

Οι λοιπές και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι σχεδόν πάντα ίδιες σε όλες τις εταιρίες και μπορείτε να τις πληρώσετε στον ιστότοπο του παρόχου σας. Χρησιμοποιούνται για την αποζημίωση των διαχειριστών του δικτύου.

Οι παροχές που δίνουν οι εταιρείες αφορούν χρεώσεις ανάλογα με τον ανταγωνισμό, που ορίζει ο προμηθευτής για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και εμπορικών υπηρεσιών. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστούμε βοήθειά για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την εταιρεία που θα μας παρέχει το πιο φθηνό ρεύμα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε εάν οι εκπτώσεις αφορούν δεσμεύσεις όπως:

 • Ποιο είναι το όριο κατανάλωσης ρεύματος κάθε μήνα;

 • Πόσο είναι (αν υπάρχει) η πρόσθετη χρέωση ανά κιλοβατώρα αν το υπερβείτε;

 • Οι χρεώσεις αφορούν όλο το 24ωρο ή υπάρχουν περιορισμοί;

 • Υπάρχει στο συμβόλαιο ελάχιστος χρόνος παραμονής;

 • Έχει το συμβόλαιο κάποια ρήτρα για διακοπή ή κάτι παρόμοιο;

 • Δίνεται κάποια έκπτωση ως ανταμοιβή σε συνεπείς πελάτες;

Πρόκειται για σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει απαντήσετε πριν αποφασίσετε να αναζητήσετε φθηνό ρεύμα.

Σημείωση: Ένας λογαριασμός που έχει σταθερό κόστος είναι πιθανώς φθηνότερος από έναν με έμμεση χρέωση. Οι ρυθμιζόμενες τιμές είναι κατά μέσο όρο περίπου 30 ευρώ υψηλότερες ανά μεγαβατώρα!

Φθηνό Ρεύμα

Εκτός από τις χρεώσεις που είναι σταθερές, υπάρχουν και οι μεταβαλλόμενες, οι οποίες είναι διαφορικές ανάμεσα στις εταιρίες ρεύματος που υπάρχουν μέχρι τώρα διαθέσιμες.

Περιλαμβάνουν:

 1. Πάγιο: Αφορά το πόσο που μια εταιρία μπορεί να σας χρεώνει ανά μήνα ή έτος για τις υπηρεσίες που σας παρέχει. Υπάρχουν πάροχοι που δεν έχουν μηνιαίο πάγιο.

 2. Συνδρομή: Κάποιες εταιρίες προτιμούν μια χρέωση τύπου συνδρομής αντί για την επιλογή του παγίου. Καλό είναι να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου σας, επειδή μερικές φορές μπορεί να σας ζητήσουν κάποια προπληρωμή/προκαταβολή.

 3. Ρήτρα για την Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ): Σκοπός της είναι αποκλειστικά να προστατέψει την εταιρία από τις αυξομειώσεις των τιμολογίων ρεύματος στην χονδρική αγορά. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε από την αρχή τί ακριβώς θα κληθείτε να πληρώσετε, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε χαρτί.

Όλα τα σπίτια αναζητούν φθηνό ρεύμα για να μπορούν να απολαμβάνουν άμεση εξοικονόμηση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η φθηνότερη τιμή ισχύος είναι στα 0,059 € ανά kWh, ενώ η ακριβότερη είναι περίπου 0,11 € ανά kWh (σε απόλυτους αριθμούς και κάνοντας σύγκριση μόνο ανά κιλοβατώρα).

Οι τιμές του ρεύματος δεν είναι ποτέ σταθερές, πράγμα που σημαίνει ότι περιστασιακά θα κοστίζουν περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν φτάσετε στο όριο σας, τα ποσοστά ενδέχεται να αυξηθούν (σε επαγγελματίες πελάτες κυρίως όπου το φθηνό ρεύμα είναι πιο δύσκολο ως αναζήτηση).

Οι οικιακοί πελάτες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία σε αυτό το σημείο, εκτός από την ρήτρα ΟΤΣ.

Η συμβουλή μας για την εύρεση της φθηνότερης εναλλακτικής είναι να ζητήσετε στους ειδικούς να κάνουν την αναζήτηση για εσάς.

Η αγορά φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια με τα τιμολόγια να μειώνονται περισσότερο λόγω της υπερπροσφοράς της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος με φθηνό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν χαμηλές τιμές στην αγορά. Η εύρεση μιας αξιόπιστης εταιρείας με καλές τιμές μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Ένας σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για ένα σπίτι είναι η τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας. Όταν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να ερευνήσετε όλες τις διαθέσιμες για να μάθετε ποιος έχει τις φθηνότερες τιμές.

Φθηνό Ρεύμα Για Επιχειρήσεις

Η φθηνή ηλεκτρική ενέργεια είναι η ψυχή κάθε επιχείρησης που χρειάζεται να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις ή τον εξοπλισμό της. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια συμφωνία που να αφορά φθηνό ρεύμα για επιχειρήσεις, αλλά με τη σωστή έρευνα και λίγη υπομονή, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία σας έχει τις φθηνότερες δυνατές τιμές.

Ένας από τους κύριους λόγους που πολλές μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτυγχάνουν, είναι το υψηλό κόστος ενέργειας. Με τις κορυφαίες τιμές ενέργειας της βιομηχανίας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια προσιτή συμφωνία ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, με μια βασική κατανόηση των αναγκών σας και με την ταχύτατη αναζήτηση που σας προσφέρουμε, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα της εταιρείας σας και να εξασφαλίσετε μακροπρόθεσμη την επιτυχία της.

Φθηνότερο Ρεύμα

Οικονομικό Ρεύμα Με Την Τεχνολογία

Γίνεται πολύς λόγος για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και για το πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Όμως, ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η μείωση της ενεργειακής πρόσληψης θα μας εξοικονομήσει χρήματα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε άλλους τρόπους για να αποκτήσουμε οικονομικό ρεύμα.

Η φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια είναι συνήθως ανανεώσιμη και το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα πληρώνατε για την ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο κοινής ωφελείας (ΔΕΗ).

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν χρειάζεται πλέον να είναι ακριβή. Χάρη στις εξελίξεις της τεχνολογίας, το φθηνό ρεύμα είναι πιο προσιτό από ποτέ.

Αναμένουμε ότι μέχρι το 2025, το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα θα δει μείωση 5% στον μηνιαίο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτές οι εξοικονομήσεις μπορούν πραγματικά να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Εξοικονόμηση Ρεύματος

Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε το λογαριασμό ρεύματος είναι να προσπαθήσετε να μειώσετε την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνετε σε μια ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει να σβήνετε τα φώτα όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο, να μην αφήνετε τις συσκευές να λειτουργούν όταν δεν χρησιμοποιούνται και να απενεργοποιείτε τον κλιματισμό ή τη θέρμανση τη νύχτα.

Είναι πολύ ελάχιστες οι οικογένειες που έχουν μια τέτοια συμπεριφορά, ακόμα και στις μέρες μας που είμαστε καλύτερα πληροφορημένοι!

Αν θέλετε να έχετε πραγματική εξοικονόμηση ρεύματος, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό πάροχο μέσα από την μηχανή αναζήτησης που προτείνουμε. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και πάντα σύμφωνα με τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

Σημείωση: Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι απαραίτητη για να αποφύγει ο κόσμος τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η κατανάλωση ενέργειας είναι υπεύθυνη για περίπου τα 2/3 όλων των εκπομπών άνθρακα, επομένως είναι σημαντικό να μειώσουμε την ποσότητα ρεύματος που χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με την συνεργασία με κάποια εταιρεία που προσφέρει πραγματικά φθηνό ρεύμα.

Scroll to Top