Ελίν

Η ΕΛΙΝΟΙΛ (έτος ίδρυσης 1954) είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό, πραγματοποιεί αρκετές επενδύσεις για να προετοιμαστεί για σημαντικές αλλαγές στην υπηρεσία της.

Elin Logo

Αυτή τη στιγμή εργάζεται για την πραγματοποίηση δυναμικών αλλαγών προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στις εταιρείες παροχής ρεύματος και τις κατατάξεις στους τιμοκαταλόγους.

 • Εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον τομέα της τροφοδοσίας βιομηχανικών μονάδων με λιπαντικά και καύσιμα.
 • Συνεχίζει τις επενδύσεις σε μαρίνες στην Ελλάδας, παρέχοντας προϊόντα σε σκάφη αναψυχής.
 • Έχουν τα δικά τους φορτηγά παράδοσης για να μεταφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια και τα κτίρια των πελατών τους, παρέχοντας καύσιμα για πολλές τοποθεσίες.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει δει τεράστια αύξηση στις εξαγωγές της όλα αυτά τα χρόνια, πουλώντας προϊόντα σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Σήμερα, είναι ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγείς της χώρας.

Δέσμευση Ποιότητας

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της. Με μια αλυσίδα εφοδιασμού που καλύπτει καύσιμα και λιπαντικά και ένα εγκεκριμένο σύγχρονο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας, η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι η πρώτη εταιρεία που έχει τέτοια τεράστια επιτυχία.

Από το 2019, έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με τους δυο πιο γνωστούς διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης:

 1. Η Lloyd’s Register είναι η παλαιότερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία για τη διασφάλιση της ποιότητας ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού της.
 2. Το Bureau Veritas, ανήκει στα εγκεκριμένα εργαστήρια ανάλυσης ποιότητας καυσίμων στον κόσμο, διενεργεί ποιοτικούς ελέγχους στα καύσιμα του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι δικές σας διαδρομές είναι ασφαλείς.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ εγγυάται ότι τα προϊόντα της είναι υψηλής ποιότητας και πάντα διαθέσιμα στα πιο βολικά σημεία πώλησης. Οι μέθοδοι και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν αυτή την αριστεία περιγράφονται στην τεχνογνωσία τους.

Η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με το πρότυπο ΕΛΟΤ για την αποθήκευση, παραλαβή και διανομή λιπαντικών. Προσφέρουν προγραμματισμό παραγωγής, αποθήκευση και προσφορά στην αγορά.

Περιβάλλον

Ο Όμιλος ΕΛΙΝΟΙΛ λαμβάνει υπόψη την ποιότητα των προϊόντων του με μια ισχυρή πολιτική για το περιβάλλον. Μπορούν να παρέχουν περιβαλλοντικά δεδομένα ανά προϊόν από την παραγωγή έως τη χρήση.

Ο Όμιλος επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση χρήσης ενέργειας στο τέλος της εφοδιαστικής αλυσίδας, λαμβάνοντας ορισμένα βασικά βήματα. Για παράδειγμα, όλα τα πρατήρια καυσίμων και οι αποθήκες πετρελαίου θα εγκαταστήσουν μια σύγχρονη μονάδα ανάκτησης ατμών.

Φροντίζει να τηρεί τόσο την περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και τις πρακτικές του τομέα για την σωστή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 • Διασφαλίζει ότι υπάρχουν όλα τα διοικητικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη μείωση των κινδύνων από ατυχήματα μεγάλης κλίμακας που αφορούν ουσίες,
 • Έχει αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης βιωσιμότητας Βιοκαυσίμων που βασίζεται στο εθελοντικό πρόγραμμα 2BSvs
 • Έχει λάβει πιστοποίηση βιωσιμότητας βιομάζας και Βιοκαυσίμων
 • Σχεδίασε και εφάρμοσε ένα Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας που πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις του ISO 9001:2015. Εάν λαμβάνετε παραδόσεις, μπορούν να διασφαλίσουν ότι αυτές οι διαδικασίες διαχειρίζονται σωστά.
 • Προωθεί τα οφέλη της ανακύκλωσης (κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές) στο προσωπικό της
 • Αναπτύσσει τη σύγχρονη γενιά καυσίμων με την ονομασία Crystal, που συμβάλλουν στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Elin VERND λειτουργεί επίσης ως μονάδα βιοντήζελ χρησιμοποιώντας μόνο απόβλητα ως πρώτη ύλη (ζωικά λίπη και χρησιμοποιημένα λάδια μαγειρέματος).

Θαλάσσιες Μεταφορές

Η εταιρεία θέλει να έχει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Πόρτο Λάγος και στον Βόλο, να εξυπηρετεί το δίκτυο των πρατηρίων Ελίν στα νησιά και να συμμετέχει δυναμικά στο διεθνές εμπόριο. Χρειάζονται επίσης πιο σύγχρονες δυνατότητες ναυτιλίας. Διαθέτει τρία δεξαμενόπλοια, από τα οποία το Ζέφυρος και το Απηλιώτης έχουν αναγνωριστεί για τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό τους

Αυτά τα δεξαμενόπλοια έχουν διπλά τοιχώματα και πυθμένα, προηγμένο σύστημα ελέγχου της στάθμης καυσίμου και διαδικασίες φόρτωσης από τη συλλογή στο πλοίο. Έχουν επίσης ειδική κλειστή διαδικασία φόρτωσης μέσα στο σκάφος, για την οριστική εξάλειψη τυχόν ατυχημάτων διαρροής καυσίμου, θωρακίζοντας την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία φόρτωσης από κάτω και συστήματα ανάκτησης ατμών, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές καυσίμων κατά την πλήρωση. Ως αποτέλεσμα, δημιουργούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον φορτίο κάθε φορά που εφοδιάζουν τα δεξαμενόπλοιά τους.

Χερσαίες Μεταφορές

Η εταιρεία διαθέτει 24 βυτία τα οποία είναι ιδιόκτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των νέων και παλιών πελατών της. Αυτά τα οχήματα διαθέτουν ακριβή συστήματα GPS και μετρητές στάθμης, ώστε η πορεία και η ποσότητα να μπορούν να παρακολουθούνται τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Τα γενικά κριτήρια για τους οδηγούς των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυστηρά ως προς την εκτέλεση των διανομών. Οι οδηγοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι από την εταιρεία, ώστε η τελική εξυπηρέτηση πελατών να είναι αξιόπιστη και ασφαλής.

Διεύθυνση

Πηγών 33, 14564 Κηφισιά

Τηλέφωνο

2106241500

Email

info@elin.gr

Ιστοσελίδα

https://www.elin.gr/

Social Media

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn

Scroll to Top